Forside » Om oss » Aymara er stengt – men et nytt konsept flytter inn

Aymara er stengt – men et nytt konsept flytter inn

Publisert: 1. juli 2024

Kjære, kjære tidligere gjest – eller nysgjerrige nye gjest; Aymara hadde dessverre sin siste åpningsdag 30. juni. Tusen takk til alle som har besøkt oss, og heiet på oss, gjennom årene! Heldigvis tar noen andre over nøklene, og skal sørge for nytt liv og spennende smaker i lokalene. 

 

Det er med tungt hjerte at vi har valgt å stenge Aymara, for denne gang. Kanskje gjenoppstår vi i fremtiden. Vi er i hvert fall overbevist om at nordmenn har godt av litt peruanske smaker og latinamerikansk varme fra tid til annen. Om det blir i regi av oss, eller noen andre, gjenstår å se.

Men fortvil ikke! Nye, storslåtte planer legges for vår flotte restaurant ved Solli plass i Oslo. Og selv om det ikke blir latino, har vi trua på at det blir minst like bra!

 

Hummus meze restaurant oslo
Du har ikke smakt hummus, før du har smakt hummus på Hummus & Wine….

 

Hummus & Wine – den beste meze i Oslo

 

Når dørene til Aymara stenges, er det heldigvis en annen gjeng med flinke folk som tar over lokalene. De trenger litt tid til å fikse og trikse med interiør og menyer, men når de åpner i begynnelsen av september blir det med en stemning, mat og servicenivå som vi er overbevist om at du kommer til å digge. Konseptet heter Hummus & Wine, og grunnen til at vi er så trygge på å levere nøklene til disse folka er at de har vært på besøk hos oss tidligere. Vi kjørte en popup dinner i april sammen, og både vi og de som besøkte oss var enig; dette er BRA. Smakene sitter – og konseptet vil definitivt bli en frisk pust på Oslos restaurantscene.

 

Les mer: Velkommen til arabisk aften i Oslo

 

Meze Oslo restaurant Solli plass
Gled deg til å fylle bordet med et variert utvalg av meze-retter. Eller mezzeh, som det faktisk heter!

 

 

Meze-retter fra Libanon og Syria, etter bestemors oppskrift

 

Hummus & Wine blir en restaurant med mat fra Midtøsten og et interiør som gir en følelse av å reise i både tid og rom. En moderne versjon av Tusen og en natt som pirrer alle sanser. Farger, myke stoffer, mosaikkfliser, sofaer og loungegrupper. Menyen vil hovedsakelig bestå av retter fra det libanesiske og syriske kjøkken, med favoritter som tabbouleh, dolma, Baba Ganoush, falafel, hjemmebakt pitabrød – og Oslos beste hummus. Alt etter oppskrifter som har gått i arv mellom generasjoner. Det er tross alt lite som slår bestemors eldgamle oppskrifter.

 

Meze restaurant oslo
Hiam sørger for rykende fersk pitabrød, under popupen på Aymara i April

 

Å dele mat står like sentralt i Midtøsten som i Peru, så du kan glede deg til en skikkelig meze-fest sammen med folk du er glad i på Hummus & Wine. Det er heller ikke helt fjernt å si at mat fra Midtøsten har en del til felles med peruansk mat. Annerledes krydder og ingredienser, absolutt. Men mat fra Libanon og Syria er gjerne fargerik, stappfull av smak og byr på spennende kombinasjoner av ingredienser – akkurat som peruansk mat. Og som det peruanske kjøkkenet, så har mat fra Midtøsten tradisjoner som går langt tilbake i tid.

 

Vi håper du gleder deg til å besøke Hummus & Wine like mye som oss – vi er i hvert fall overbevist om at vi går en smaksrik høst i møte i Parkveien 64! Og mens vi venter; sørg for å følge Hummus & Wine på Facebook og Instagram for teasers og oppdateringer langs veien.

 

Libanesisk mat oslo dolma
Hummus & Wine sine himmelske dolma; vinblad fylt med kjøtt, ris og en fyldig saus laget på tomat og hvitløk

 


 

Eierne av Aymara blir med på reisen med nytt konsept, og vil være delvis involvert i den videre driften av Hummus & Wine. Et joint venture, med felles mål om å fortrylle gjester med spennende smaker, opplevelser og en aldri så liten flukt fra hverdagen!

 

Restaurant Solli plass hummus wine
Medeier Firas og hans mor, mesterkokk Hiam