Forside » Om oss » Smaken av Peru

Smaken av Peru

Publisert: 9. november 2018

Fire ganger om året bytter vi meny på Aymara, slik at du kan besøke oss ofte uten å gå lei av maten vår. Nylig lanserte vi vår høstmeny – og som vanlig består den av tradisjonelle peruanske ingredienser i kombinasjon med norske råvarer i sesong. 

 

Visste du at den kulinariske historien til Peru går så langt som over 1000 år tilbake i tid? Hovedingrediensene de brukte var fisk og kjøtt av ulike lokale arter, poteter, mais og ulike kornslag. Quinoa er en annen viktig ingrediens i det peruanske kjøkkenet, som faktisk har blitt dyrket i høylandet i ocg rundt Peru i svimlende 5000 år.

Mange av rettene man laget tilbake i den tid er fortsatt populære i peruansk matkultur i dag – og det peruanske kjøkkenet er i Sør-Amerika kjent som et av de beste. La oss ta deg med på en kulinarisk reise gjennom peruansk matkultur og tradisjoner, med vår flunkende nye meny!

 

Nye retter på menyen på Aymara

 

Vi har nylig lansert en ny og spennende meny, med et bredt utvalg av ulike peruanske smaker. Hos oss får du alt fra Perus nasjonalrett, ceviche, med en mengde  spennende tilbehør – til kyllingspyd og indrefilet av okse. Vår setmeny Smak av Peru, som gir en liten smak av alt vi har å tilby, har vist seg å være svært populær blant våre besøkende. Menyen er selvsagt også mulig å lage i vegetarisk, vegansk og glutenfri versjon.

Tidligere ble det uttalt at peruansk mat er i vinden som aldri før, og at den latinamerikanske bølgen har kommet til Norge. Det gleder våre peruanske hjerter – og vi er stolte av å kunne tilby et godt utvalg av spennende smaker fra Sør-Amerika. I tillegg kan du nyte maten din i moderne med koselige omgivelser, med en ordentlig latinamerikansk atmosfære.

 

Cevichekurs for de ivrige

 

Nasjonalretten ceviche har de siste årene blitt svært trendy, og omtales blandt matentusiaster som den nye sushien. Retten er bygget opp av rå fisk av eget valg, marinert i sitrus sammen med krydder og tilbehør etter eget ønske. Aymara tilbyr med jevne mellomrom cevichekurs for deg som ønsker å lære hvordan du kan lage trendretten helt selv. Ta kontakt med oss på booking@aymara.no om du skulle ha spørsmål – eller vil bestille cevichekurs for et privat selskap.

 

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til en kveld fylt med peruanske smaker og god stemning!