Forside » Om oss » Smak Oslos beste ceviche på Øya!

Smak Oslos beste ceviche på Øya!

Publisert: 4. august 2023

Skal du på Øyafestivalen i år? Kom innom vår bod i matområdet, og smak Oslos beste ceviche – vi vil servere både en klassisk variant, og en ceviche nikkei med asiatiske smaker!

 

Aymara <3 Øya! Vi har servert peruanske godsaker på festivalen i flere år, og har fått flere gode anmeldelser av maten vår. Og det er kanskje ikke så rart – ceviche er jo den perfekte sommermaten! Ceviche er både syrlig, fresht og akkurat passe spicy. Dessuten er det sunn festivalmat, siden ceviche både er proteinrikt og fullt av Omega 3. 

Les om Cebiche by Aymara sine gode anmeldelser i fjor

Les mer om Aymara sine gode anmeldelser i 2019

 

 

Ceviche fra Aymara Peru

 

Aymara har servert ceviche i Oslo siden 2014, i våre flotte lokaler rett nedenfor Solli plass. I år tar vi med oss to varianter av den peruanske nasjonalretten; ceviche clasico og ceviche nikkei. Førstnevnte er som navnet antyder en klassisk peruansk ceviche, med sei, leche de tigre, søtpotet, cancha, choclo og rødløk. Basen i ceviche nikkei består av torsk og villreker, som vi marinerer i en asiatisk leche de tigre, agurk, vårløk, peanøtter, sesam og wonton. 

 

Lurer du på hva leche de tigre er? Eller kanskje cancha, og choclo? La oss gi deg en kjapp innføring i peruansk mat…

• Cancha er små, sprø maiskjerner som er fritert

• Choclo er en større type maiskorn med masse tekstur og mindre sødme enn vanlig mais

• Leche de tigre er en marinade, og selve basen i en ekte ceviche. Leche de tigre består alltid av lime, og en håndfull krydder og smaksforhøyere. Det sies at leche de tigre funker bra mot fyllesyke – enda en grunn til å prøve vår ceviche under Øyafestivalen, med andre ord!

 

Få vår oppskrift på leche de tigre her!

 

ceviche aymara peru
Cancha er den lille gyllenbrune maisen til venstre nederst i tallerken, mens choclo er den større, hvite typen

 

Besøk vår restaurant ved Solli plass

 

Etter en lengre sommerferie, med oppfreshning av både meny og lokaler, åpner Aymara Peru igjen 1. september. Maten er som vanlig peruansk, i små og mellomstore porsjoner laget for å deles. En skikkelig social dining – perle i hjertet av Oslo! Når vi gjenåpner blir det med større fokus på Nikkei; den del av det peruanske kjøkkenet som har influenser fra Japan. Vi gleder oss til å servere deg digge steam buns, maki rolls og minitacos – og masse annen spennende mat med peruanske smaker! 

 

aymara peru street food
Velkommen til et smakfullt og fargerikt måltid på Aymara!