Forside » Om oss » Smak eksklusive, argentinske viner på Aymara

Smak eksklusive, argentinske viner på Aymara

Publisert: 10. mai 2023

Sammen med Wines of Argentina og Argentinas ambassade inviterer vi til en unik og innholdsrik vinsmaking på Aymara onsdag 7. juni. Prøv eksklusive viner som du ikke får tak i andre steder, sammen med en fargerik 6-retters meny. 

 

Argentinsk vin er et skikkelig eventyr. Vinproduksjonen i Argentina spenner mellom alt fra stolte tradisjoner til nytenking og de siste trendene i vinverden – og selv om landet nok er mest kjent for sine Malbec-viner, finner man et nokså bredt spekter av robust og aldersverdig Cabernet Sauvignon, fet Chardonnay og delikat og floral Torrontés herfra. Legg de spennende smakene fra det peruanske kjøkkenet til ekvasjonen, og du får en uforglemmelig opplevelse!

 

Klar for å finne deg en ny favorittvin? Bli med på argentinsk aften på Aymara 7. juni! 

 

Bestill plass!

 

skrei aymara peru
Peruanske smaker + argentinsk vin = sant

 

Winemakers dinner med argentinsk vri

 

Argentinsk vin er ikke like populært i Norge som vin fra nabolandet Chile – eller den enda mer populære delen av ‘den nye vinverden’, California. Men det betyr ikke at det ikke finnes mye vinskatter fra Argentina. Tvertimot, faktisk! Og nettopp det er hele poenget med dette arrangementet; å vise frem det beste fra Argentinas vinverden, kombinert med peruansk mat på sitt beste. 

Vår kjøkkensjef Mariano Cerna har komponert en spesialmeny bestående av seks retter, som vi vil nyte sammen med et drøyt titall viner i både hvit og rød farge. Her vil du garantert få oppleve mange, overraskende smaker og uventede kombinasjoner! Festen begynner kl. 18.00, i vårt selskapsrom La Cueva.

 

Prisen? 895,- per person, for en helkveld med nydelig mat og vin

 

vinsmaking aymara peru meny

 

 

Mer om verten: Wines of Argentina

 

For å presentere vinene henter Wines of Argentina inn sin europeiske Brand Ambassador Phil Crozier. Phil vil fortelle oss mer om alt fra historie til vinmarker og druer, så dette er et arrangement for så vel intellekt som smaksløker. Vinene vi skal smake kommer fra Mendoza i nord-Argentina, og er laget på druer som Malbec, Cabernet Sauvignon, Chardonnay og Torrontés. Mendoza er ikke bare selve hjertet i argentinsk vinproduksjon – her finner du dessuten noen av de høyest beliggende vingårdene i verden!

 

phil crozier wines of argentina
Phil Crozier fra Wines of Argentina kommer for å dele med seg av både kunnskap og pasjon for argentinsk vin

 

Wines of Argentina er en organisasjon som har promotert Argentina og landets viner på global basis siden 1993. Visjonen er å styrke bildet av argentinsk vitikultur i verden, og bidra til den nasjonale vinindustriens suksess via opinionsledere, vinentusiaster og forbrukere.

 

Les mer om Wines of Argentina her – og om Argentinas ambassade i Norge her

 

chocolate dessert aymara oslo
Å avslutte måltidet med vår Puro Cacao-dessert slår aldri feil!