Forside » Om oss » Skap rike opplevelser med social dining

Skap rike opplevelser med social dining

Publisert: 29. november 2022

En studie av social dining-konseptet viser at det å dele et måltid med andre mennesker har masse positive effekter – faktisk kan du få bedre selvfølelse av en sosial kveld med mat som deles rundt bordet!

 

Mat handler ikke bare om rike smaksopplevelser, men også om samvær rundt bordet. Med social dining gjenreises den gode, norske måltidskulturen. Å nyte en selskapsmeny og dele retter mellom alle på bordet kan bidra til en uforglemmelig kveld med de du er glad i!

 

Småretter fylt av inntrykk

 

Det å nyte et måltid sammen, bringer det lille ekstra til matopplevelsen. Men det bringer ikke minst det lille ekstra til forholdet med familie, vennegjengen eller kollegene. Fra gammelt av er det vanlig å samles rundt bordet med god mat i hyggelig lag, etter en lang dag med arbeid eller andre ærender. Den følelsen vil vi gi deg på Aymara Peru!

Social dining handler om å samles hjemme hos noen eller på en restaurant for å nyte et måltid sammen. Her serveres det gjerne en rekke småretter som deles mellom alla rundt bordet. Tanken er å bruke maten som et virkemiddel for å knytte bånd, bli kjent eller bygge relasjoner.

 

Matglede er gleden over smaker og det gode samværet, ettersom mat også er samvær. Det er noe med det å sitte ved et bort sammen og prate over et godt måltid

TV-kokk Wenche Andersen

 

Det er nettopp det gode samværet det handler om for oss. I vår restaurant får du servert deilige småretter fylt av inntrykk og smaker fra Peru. Vi streber etter å være en vibrerende og livlig restaurant der det skapes gode opplevelser – uansett størrelse på gruppen.

 

social dining ceviche
En opplevelse på Aymara er aller best når man deler den med noen man er glad i. Og to personer kan jo også ha et sosialt måltid!

 

Stor gevinst med å spise sammen

 

Vi opptrer annerledes når vi spiser sammen med andre, enn hvordan vi opptrer når vi er alene. Det er gjort flere studier på effekten av social dining, der det kommer frem at vi setter ekstra pris på å dele et måltid siden det skaper glede – ekte matglede.

Det å spise sammen, selv om det bare skjer en gang iblant, vil faktisk også øke selvfølelsen. Et sosialt måltid i hyggelig lag kan rett og slett gjøre at du føler deg bedre! Det viser studier gjort av University of Oxford, som har undersøkt effektene av fenomenet social eating.

Andre oppløftende funn fra studien er at de som spiser i en sosial setting i større grad vil føle seg mer glad og tilfreds med livet, de stoler mer på andre, er mer engasjert i lokalsamfunnet og har flere venner de kan lene seg på for støtte. Tenk, at et sosialt måltid kan bidra til alle disse positive tingene!

 

Tapas med hjerte i Peru

 

Da vi i 2021 pusset opp lokalene våre, renoverte i også menyen vår. I stedet for formal dining med en femretters meny til hver gjest, skapte vi peruansk tapas som gir gjestene våre en rekke spennende og smakfulle småretter som kan deles, og som skaper social dining.

For oss er matglede og samværet essensielt for en minnerik opplevelse. Social dining skaper en inkluderende atmosfære for alle som tar del i opplevelsen, enten det er med vennegjengen, kolleger, familien eller nye bekjente.

Menyen med peruansk tapas består av spennende og varierte smaker. Ingrediensene kan inkludere både fisk, kjøtt og vegetar, alt etter ønsker og preferanser. Den aller beste opplevelsen av Aymara får du med vår selskapsmeny, som serveres i to eller tre runder og deles mellom alle rundt bordet.

 

social dining aymara selskapsmeny
Til grupper serverer vi en selskapsmeny som varierer med sesongene. Sosialt, og fargerikt!

 

Peruanske smaker i godt lag

 

Er du klar for å skape et tettere bånd med menneskene du har i livet ditt gjennom matglede? På Aymara streber vi alltid etter å skape et lekent og sosialt miljø for våre gjester, med gode småretter fylt av inntrykk – i herlige omgivelser. Det å nyte et måltid sammen med andre er ikke bare en kulturell reise i rike smaker, men også et sterkt virkemiddel for å bygge sterke relasjoner og oppnå lykke gjennom god selvfølelse. Og med spennende smaker, livlig stemning og personlig service er vårt mål at du skal gå hjem et hakk lykkeligere etter et besøk på Aymara.

 

Book et bord og gled deg til en minnerik opplevelse i vår peruanske restaurant!

 

peruansk restaurant oslo
Velkommen til Aymara – en peruansk restaurant med social dining – konsept like ved Solli plass i Oslo!