Forside » Om oss » Ny meny på Aymara

Ny meny på Aymara

Publisert: 2. februar 2023

Fire ganger om året bytter vi ut mesteparten av rettene på menyen vår, for å fornye og forbedre. Nå som de fleste av oss har lagt jula langt bak oss er det på tide å lansere vårmeny – med masse smak og farge!

 

Det høres kanskje litt optimistisk ut å lansere vårmeny i februar. Det er fortsatt rått og kaldt ute, og det er nok en god stund igjen til vi ser grønne knopper på trærne. Heldigvis er februar årets korteste måned, så vi synes at dette er et godt tidspunkt for å begynne å drømme om våren. Og hva passer vel bedre da enn å spise mat fra varmere breddegrader?

 

peruansk mat oslo
Vil du oppleve ekte peruansk mat i Oslo må du bare besøke Aymara! Foto: Kamil Tulpatowicz | @kamil_cichy

 

Oppdag klassiske peruanske retter

 

På den nye menyen bringer vi tilbake en peruansk klassiker; Lomo saltado. Dette er en kjøttrett som – i likhet med mange andre peruanske retter – er inspirert av det asiatiske kjøkkenet. Langtidsmarinert indrefilet av okse stekes med cherrytomater og løk, og serveres med både fries og ris med choclo – akkurat som i Peru. En annen populær peruansk rett du må prøve om du er glad i kjøtt er Cerdo panca; sous-vide-marinerte pigwings i en søt og litt spicy marinade, servert med stekt ris og grønnsaker. Er det fisk som frister kan du glede deg til sesongvare møter peruanske smaker; Pescado thai, med skrei og ajï amarillo-krem. 

Du finner som vanlig både ceviche og tiradito på den nye menyen, men også andre gode fisk- og sjømatretter. For eksempel får du nå østers og kamskjell fra Norwegian shores på Aymara – kortreist, og usannsynlig digg! Vi har også tatt tilbake kunstverket Causa atún, som bokstavelig talt smelter i munnen. 

 

sjømat aymara peru
Masse god sjømat på den nye menyen! Foto: Kamil Tulpatowicz | @kamil_cichy

 

Selskap på Aymara

 

Om du skal ut og spise med kollegaene, feire bursdag eller bare ser etter en hyggelig plass for middag med vennegjengen er Aymara et genialt sted. Beliggenheten ved Solli plass gjør at det er nærme til det meste Oslo har å by på av underholdning og uteliv – i tillegg til at det enkelt å reise til og fra restauranten kollektivt. For selskap på åtte personer og oppover serverer vi en selskapsmeny som deles mellom alle på bordet. Sosialt, uformelt og hyggelig! Vil du ha en vegetarisk eller vegansk meny ordner vi selvsagt det, og kan tilpasse til de fleste allergiene så lenge vi får beskjed på forhånd. 

 

Les mer om selskap på Aymara her – eller ta kontakt på booking@aymara.no for å reservere bord til en gruppe. 

 

selskap aymara peru oslo
Velkommen til en hyggelig middag på Aymara. Foto: Kamil Tulpatowicz | @kamil_cichy