Forside » Om oss » Ny meny på Aymara – peruansk mat på sitt beste

Ny meny på Aymara – peruansk mat på sitt beste

Publisert: 28. februar 2024

 

Dette er det sikreste vårtegnet av dem alle; Aymara bytter meny! Kjøkkensjef Mariano har gravd blant klassiske oppskrifter fra hjemlandet, og kombinert disse med norske råvarer og en god dose fantasi. Velkommen på en opplevelse for alle sanser, rik på farge, smak og lekenhet – akkurat sånn som peruansk mat skal være!

 

Våren er riktignok ikke her helt enda, men vi er optimister. Og etter vintermeny kommer naturlig nok vårmeny. Pisco sour på uteserveringen må vi vente med noen uker til, men den nye menyen gir i hvert fall en fornemmelse av varmere temperaturer og lysere dager. Fargerike råvarer, og klassiske peruanske krydder som rocoto-chili, ají amarillo og koriander gir friske smaker og en varm følelse. Peruansk mat er en verden av spennende smaker, og hos oss får du alt fra små til mettende porsjoner av godsakene. Sjekk ut rettene på vår nye meny, og bestill et bord til din neste date, forretningsmiddag eller selskap med vennegjengen! 

 

Bestill bord

 

uformell restaurant oslo aymara peru

 

Hva er egentlig peruansk mat?

 

Peruansk mat er en deilig blanding av nye og gamle tradisjoner, eldgamle lokale ingredienser og influenser fra verdens alle hjørner. Særlig asiatisk matkultur har i mange tiår satt sitt preg på det peruanske kjøkkenet, grunnet invandring fra Kina og Japan. Dette har skapt fusion-trender som Chifa og Nikkei, som etter hvert har blitt kjent og elsket over hele verden. Chifa er en sammensmelting av kantonesiske elementer og tradisjonelle peruanske ingredienser og tradisjoner, mens Nikkei er en tilsvarende miks av japansk og peruansk matkultur. 

Vi har tidligere skrevet et innlegg om Nikke-kjøkkenet – det kan du lese her!

 

Vår nye meny inneholder selvsagt en spennende variasjon av retter i kategoriene chifa og nikkei, så vel som klassisk peruansk. Som alltid er det en deilig miks av syrlig, salt, søtt og akkurat passe spicy, som er noen av de viktigste kjennetegnene for peruansk mat. Et annet sentralt element i peruansk matkultur er tradisjonen med å dele mat. Sharing, social dining – kall det hva du vil. Et peruansk måltid blir i hvert fall som aller best når man deler det med folk man er glad i, og smaker litt fra alle tallerkener! Sett sammen ditt eget måltid ved å plukke retter fra a la carte-menyen, eller prøv vår selskapsmeny som deles mellom alle rundt bordet. 

 

Se vår meny

 

peruansk mat takeaway oslo
Hvis det heller frister med peruansk mat i eget hjem, tilbyr vi heldigvis også takeaway. Hent selv, eller få levert via Wolt!

 

Selskapsrom eller chambre separee i Oslo

 

Bakerst i restauranten har Aymara et selskapsrom som vi kaller La Cueva. Her er det kjempehyggelig å samles til større middager eller feststemte feiringer med venner eller familie. Er du på jakt etter et Chambre separee i Oslo, er La Cueva et utmerket valg. Rommet har plass for opp til 60 personer i samme selskap, men vi setter ofte flere mindre grupper her samtidig. Vi liker når det blir litt høylytt – akkurat som på en klassisk peruansk familiemiddag! 

Skal du på forretningsmiddag eller ut og spise med kollegar? Da skaper vårt Chef’s table en nydelig ramme rundt måltidet. Her sitter du med utsikt over vårt åpne kjøkken, tett på kokkekunster og høylytte diskusjoner på spansk. Chef’s table har plass til 12 personer og er plassert litt adskilt fra resten av restauranten, slik at dere kan dele forretningshemmeligheter uten at noen andre hører.

 

Les mer om selskap på Aymara her

 

Aymara peruansk mat Oslo
Bestill bord og oppdag de spennende smakene som peruansk mat byr på!

 

Psst! Om du bestiller bord hos oss på mandager eller øvrige ukedager frem til kl. 17, så kan du prøve vår spesialmeny Hverdagsluksus! Dette er en meny for deg som vil oppleve et lite stykke Peru for en rimelig penge, på tidspunkter hvor det er litt mindre travelt i restauranten.

Menyen koster bare 695,- for to personer – altså 347,50,- per person! Les mer om opplegget i dette innlegget.