Forside » Om oss » Hyggelig anmeldelse av Aymara i Aftenposten

Hyggelig anmeldelse av Aymara i Aftenposten

Publisert: 8. november 2018

 

Tidligere i oktober skrev Aftenposten en artikkel hvor de anbefalte 16 restauranter med deilige drinker – og Aymara var en av restaurantene de ga terningkast fem!

God drikke er en viktig del av et restaurantbesøk, nesten uansett hvor i verden man stikker ut for å spise. I motsetning til mange andre sørarmerikanske land har Peru ingen betydende vinproduksjon. Derimot produserer man mange millioner liter av druebrennevinet Pisco, som er hovedingrediensen i den populære drinken Pisco Sour. Når du besøker en peruansk restaurant er det med andre 0rd mer eller mindre obligatorisk å bestille minst en variant av Pisco Sour – noe som også gjelder for et besøk på Aymara.

 

Drinker hos Aymara Peru
Hos Aymara finner du alltid gode alkoholfrie drinker – som for eksempel den peruanske klassikeren Chicha Morada

 

Hos oss finner du alltid flere ulike varianter av den peruanske nasjonaldrinken, men også mange andre leskende cocktails som kan nytes før, under eller etter måltidet. Det å være en restaurant med spennende drinkmeny har alltid vært viktig for oss, og derfor er det ekstra hyggelig at Aftenposten trakk oss fram som en av 16 restauranter i Oslo med deilige drinker.  Aymara blir beskrevet med setningen «Hip Sør-Amerikansk restaurant ved Solli plass med deleretter og stor drinkemeny dominert av brennevinet Pisco. Her blir du glad og mett», og Aftenposten ga opplevelsen terningkast fem. Det varmer selvsagt våre peruanske hjerter!

 

Les hele artikkelen, «En Mojito til, takk!», her

 

Drinker fra Aymara Peru
Oppdag vårt spennende cocktailkart i Oslo!

 

Deleretter og drinker fra Peru

 

På Aymara er vi stolte av å kunne servere ordentlige peruanske smaker så vel i glasset som på tallerkenen. Pisco, som er et viktig element i vår drinkmenyen, er et utmerket brennevin å kombinere med mat. På drinkmenyen finner du både aperitifdrinker med Pisco, som nytes med snacks eller før måltidet, og Piscodrinker med mer frukt og struktur, som passer perfekt til et peruansk måltid. Eller hvorfor ikke avslutte måltidet med Café con Pisco; vår peruanske tolkning av Irish Coffee, med Creme de Cacao og Pisco i stedet for whiskey.

Maten som serveres på Aymara er inspirert av den trendige Nikkei-stilen av det peruanske kjøkkenet. Fordi Peru har en av de største japanske befolkningene i Sør-amerika er det vanlig med japanske influenser i peruansk matkultur; både når det gjelder tilberedningsmetoder, valg av råvarer og hvilke krydder som brukes.

 

Er du nysgjerrig på å prøve peruansk mat og drikke? Ta en titt på menyen vår – eller kom innom restauranten ved Solli plass for å oppleve et eksotisk måltid i Oslo!

 

Bestill bord

 

pork buns chicharron
Bao buns er et vanlig innslag på menyen til restauranter som serverer Nikkei-mat

 

Hva er pisco?

 

Pisco er et druebrennevin som er produseres i Peru og Chile. Pisco er i samme familie som grappa og andre brennevin destillert på vin, og er mest kjent via den klassiske drinken Pisco Sour.

Pisco er det mest utbredte og typiske brennevinet i Peru, og hvert år eksporterer man milliontalls liter med Pisco til hele verden. I smaken minner Pisco litt om brennevin som vodka, cognac og tequila. De fleste typene Pisco er helt klare i fargen men det finnes også fatlagret Pisco, som har en mørkere farge.

 

Hvordan lager man en Pisco Sour?

 

En Pisco Sour lages ved å blande 4cl Pisco, 4-6cl fersk limejuice, 2cl sukkerlake, en halv eggehvite og is i en shaker. Sett på lokk og rist shakeren godt i ca. fem sekunder. Ta av lokket og hell innholdet i et nedkjølt lowball eller whiskeyglass, over en sil. Topp med et par dråper Angostura eller annen bitter.

Det er vanlig å lage varianter av Pisco Sour med ulike likører eller puréer; som Pisco Sour med bringebær, eller Pisco Maracuya, som er Pisco Sour med passionsfrukt. En annen drink som er populær i Sør-amerika er Piscola; en blandning av Pisco og Coca Cola.