Forside » Om oss » Gjør måltidet komplett med en peruansk dessert

Gjør måltidet komplett med en peruansk dessert

Publisert: 2. juli 2019

Det peruanske kjøkkenet har mye spennende å by på, også når det kommer til desserter. Peruanske desserter er ordentlige søte, og kombinerer tradisjonelt både sjokolade og kaffe i mange av rettene som avslutter et måltid.

 

Er du glad i søtsaker, og nysgjerrig på å prøve noe nytt? Da er peruansk dessert garantert noe for deg. Besøk oss på Aymara for et velsmakende peruansk måltid – men husk å spare litt plass til den søte avslutningen, for det er det absolutt verdt!

 

Desserter kombinert av spanske søtsaker og peruanske smaker

 

I gamle dager var Peru under lang tid styrt av den spanske kongen. Peruanske desserter er derfor ofte inspirert av populære søtsaker som opprinnelig er hentet fra Spania. Kombiner dette med spennende peruanske smaker, og du får retter som sannerlig er en perfekt avslutning på et deilig måltid! Utover råvarer som kaffe og sjokolade er Dulce de leche en ingrediens en ofte finner i de peruanske dessertene. Dulce de leche er en latinamerikansk melkebasert krem laget av melk og sukker som er søt og fyldig i smaken – og som gir helt nydelig smak til enhver dessert.

 

Peruansk dessert fra Aymara Peru

En meny som byr på spennende desserter

 

På Aymara Peru har vi en meny som i tillegg til å by på mange spennende retter, selvsagt også byr på deilige desserter. Prøv en Cacao Amazonico, som består av bakt sjokoladekrem, sjokoladejord, mynte- og limekrem samt deilig sjokoladeis. Eller så kan du prøve en Suspiro, som er en klassisk dessert laget av Dulche de leche. I tillegg inneholder vår versjon av denne desserten også pisco, mandelcrumble, sitronsorbet og marengs med smak av hibiscus. Dette er en mektig rett – ofte holder det med en liten porsjon for å tilfredsstille mer eller mindre ethvert søtsug.

 

Se vår meny

 

Smak deilige, peruanske desserter hos Aymara Peru

 

Frister det å smake ekte peruanske desserter etter å ha lest dette lille innlegget? Da er du hjertelig velkommen til å besøke oss i restauranten vår som ligger ved Solli plass, i hjertet av Oslo. Book et bord hos oss, og ta med deg venner, kjæreste, familie eller kolleger – eller kom direkte til restauranten når du måtte ønske. Vi gleder oss til å vise deg alle de gode smakene som det peruanske kjøkkenet byr på!

 

Bestill bord