Det Peruanske kjøkken

Publisert: 3. april 2018

Det moderne peruanske kjøkkenet har hatt en oppblomstring i hovedstaden, og har de siste årene blitt en ny favoritt hos mange. Det peruanske kjøkkenet er en spennende blanding av ulike matkulturer, med stor innflytelse fra både Japan og Europa. Selv har Peru en lang mattradisjon med unike råvarer fra Andesfjellene og havet som omringer landet.

 

PERUANSK MAT 

Ceviche er omsider blitt en matrett som mange nordmenn er blitt godt kjent med. Ceviche består av fersk fisk som marineres i lime og salt, der syrligheten fra sitrusfrukten ”koker” fisken til en delikat konsistens. På Aymara kombinerer vi bland annet peruansk ceviche med koreansk kimchi og japansk wasabi, med norsk villkveite i midten. Cevichen kommer i en rekke ulike varianter, med nye spennende smaker og ingredienser som vi endrer til å passe årstiden. Ceviche er en flott rett for de som ønsker en skikkelig introduksjon til det peruanske kjøkken.

Følg med på vår meny her.

 

Ingredienser som koriander, tomat, løk, spisskummen og aji, som består av amarillo, rødløk og chili, er blant de viktigste ingrediensene i peruansk mat. Disse ingrediensen kombinert med skandinaviske råvarer skaper en frisk og spicy matopplevelse.

 

SÅ MYE MER ENN BARE CEVICHE

Den peruanske menyen består av så mye mer enn bare den kjente Cevichen. I vårt sortiment finner du blant annet Causa, Anticuchos og Lomo Saltado som også er kjente retter fra det peruanske kjøkken.

 

DRIKKE SOM SETTER PRIKKEN OVER I’EN

Innenfor peruanske drikkevarer har du blant annet Pisco, som er peruansk brennevin. Denne benyttes blant annet i vår spesialitet, den ikoniske drikken Pisco Sour. I vår restaurant har vi også et bredt sortiment viner, som setter prikken over i’en til delikatessene du får servert. Spør våre dyktige servitører om råd ved bestilling.

Alt dette og mer kan du oppleve i vår restaurant i Parkveien. Vi ønsker deg velkommen til en matopplevelse du sent vil glemme. Bestill bord her.