Forside » Om oss » Det Peruanske kjøkken

Det Peruanske kjøkken

Publisert: 3. april 2018

Det peruanske kjøkkenet er en spennende blanding av ulike matkulturer, med stor innflytelse fra både Japan og Europa. Selv har Peru en lang mattradisjon med unike råvarer fra Andesfjellene og havet som omringer landet.

 

Ingredienser som koriander, tomat, løk, spisskummen og ajï, som består av amarillo-chili, rødløk og chili, er noen de viktigste ingrediensene i peruansk mat. Disse smakstilsetningene, kombinert med skandinaviske råvarer, skaper en frisk og passe spicy matopplevelse.

 

Oppdag ulike typer ceviche på Aymara

Ceviche er omsider blitt en matrett som mange nordmenn er blitt godt kjent med. Ceviche består av fersk fisk som marineres i lime og salt, der syrligheten fra sitrusfrukten ”koker” fisken til en delikat konsistens. På Aymara kombinerer vi bland annet peruansk ceviche med tilbehør som sprø wonton, med deilig norsk laks i midten. Cevichen kommer i en rekke et par ulike varianter, med nye spennende smaker og ingredienser som vi endrer til å passe årstiden. Ceviche er en flott rett for de som ønsker en smaksrik introduksjon til det peruanske kjøkken.

 

Se vår meny

 

 

catering oslo aymara
Det peruanske kjøkken er fullt av farger og spennende smaker

 

Så mye mer enn bare ceviche

Den peruanske menyen består av så mye mer enn bare ceviche – selv om dette er retten som kanskje er mest kjent. I vårt sortiment finner du blant annet retter som Causa, Arroz Marisco og Pollo Asado som også er kjente retter fra det peruanske kjøkkenet. Prøv selv, og bli overrasket av de nye smakene!

 

Kombiner peruansk mat med god drikke

Innenfor segmentet peruanske drikkevarer finner du blant annet Pisco, som er et peruansk brennevin. Den mest vanlige drinken basert på Pisco er Pisco Sour, som vi lager forskjellige varianter av. På Aymara har vi også et bredt sortiment viner, som setter prikken over i’en til delikatessene du får servert. Spør våre dyktige servitører om råd ved bestilling, eller bestill en drikkepakke om du bestiller bord for et selskap.

 

Alt dette og mer kan du oppleve i vår restaurant i Parkveien. Vi ønsker deg velkommen til en matopplevelse du sent vil glemme. Bestill bord her.

 

peruansk mat oslo
Andelårconfit med fløyelsmykt søtpotetmos dukker innimellom opp på menyen hos oss