Aymara gjenåpner 1. september
Publisert: 21. august 2023
Etter en ekstra lang sommerferie gjenåpner vi 1. september med en flunkende ny meny, inspirert av den populære Nikkei-stilen av det peruanske kjøkkenet.
Vi har brukt sommeren til å pynte på både både lokaler, vinmeny og matmeny. Sistnevnte har fått innslag av japanske smaker og eleganse i form av blant annet bao buns og rolls (som sushi; bare bedre, spør du oss). Du vil fortsatt få byens beste ceviche på Aymara – men nå også enda flere, sharing-vennlige retter med spennende smaker. Eksotisk, variert og ekte peruansk.


Hva er Nikkei?
Nikkei kan best beskrives som en harmonisk syntese mellom peruansk mattradisjon og japansk mattradisjon. Resultatet er retter med smaker og aromaer som tar fram det beste fra begge land, på én og samme tallerken. Ofte søtt og syrlig på samme gang, alltid perfekt kuttet fisk, og gjerne litt spicy.
Kjøkkensjef Mariano Cerna har satt sammen en meny som kombinerer fantasien og elegansen fra det japanske kjøkkenet med de livlige og krydrede smakene fra Peru. Vi bruker norske sesongråvarer i så stor grad som vi kan, sammen med klassiske peruanske smaksforsterkere som rocoto-chili, aji amarillo og lime. Vi er åpenbart inhabile, men vi tør å påstå at det peruanske kjøkkenet er et av de mest unike, og multikulturelle, i hele verden!


Velkommen tilbake til Aymara
Vi vil selvsagt bevare vår varme, sydlandske stemning og gode service. Som vi nevnte innledningsvis har også vinmenyen vår fått seg en liten oppgradering – så forvent nydelige kombinasjoner av mat og edle dråper neste gang du besøker oss.
Har du lyst til å bestille bord til en større gruppe? Vi har både Chambre separée med plass for opp til 60 personer, og et intimt Chef’s table rett ved siden av kjøkkenet. Vår selskapsmeny ‘Smak av Peru’ sørger for et sosialt og variert måltid, som er friskt og mettende på samme gang. Vårt mål er at alle rundt bordet skal forlate Aymara med minst en ny favorittrett!
Vil du se selskapsmenyen?

