Forside » Om oss » Anmeldelse Aymara, Dagens Næringsliv

Anmeldelse Aymara, Dagens Næringsliv

Publisert: 29. mai 2017

Vi har hatt Dagens Næringsliv på besøk, og fikk full score på nesten alle punkter. Anmeldelsen fikk tittelen Friskt, spicy og strålende originalt – som vi synes er er en meget god beskrivelse av et besøk på Aymara!

 

Litt krydder i livet er aldri feil og ifølge Dagens Næringsliv er Aymara helt riktig sted for å fylle på med nettopp det. Måltidet startet med en Pisco Sour som ifølge anmelderne var ristet til perfeksjon. Til forrett prøvde man ceviche og tiradito; altså rå fisk marinert i leche de tigre. Leche de tigre er en syrlig og litt spicy marinade basert på lime, som ’tillager’ fisken ved at proteinet denatureres av limesaften.

Vil du ha vår oppskrift på ceviche? Les denne artikkelen!

 

ceviche fra Aymara Peru
Et eksempel på en klassisk peruansk ceviche – med kveite, søtpotet, cancha og choclo

 

Den kulinariske reisen fortsatte så med risotto på quinoafrø med jorskokk og krabbekjøtt. Retten blir beskrevet som kraftig og deilig, og fikk skryt for sin tilsats av chilifrukten ají amarillo. Ají amarillo er en meget populær smakstilsats i peruansk mat, og setter et fruktig og varmt preg på sauser og andre tilbehør.

Videre spiste anmelderne fritert churros på mandelpotet servert med en meksikansk rømmedip, løyrom og pepperrot. Perfekt salt balanse, og et fint helhektsinntrykk, syntes de.

Neste rett på menyen var cecina; saltet og tørket oksekjøtt. Cecinaen ble servert med en røktung aji panca-chili og ulike typer løk, som fikk komplimenter for så vel tekstur som smak. Strålende, ble konklusjonen!

Anmelderne rundet av måltidet med karamellisert melkesjokolade, peppermyntekrem og pulverisert marengs av hvit sjokolade – som de syntes var høyst forfriskende.

 

chocolate dessert aymara oslo
En rik sjokoladedessert med peruanske råvarer som kakao og lucuma

 

Peruansk mat + japansk mat = nikkei

 

Vi er glade for at anmelderne valgte å trekke frem de asiatiske smakene som setter sitt preg på mange av rettene på Aymara. Denne delen av peruansk matkultur kalles Nikkei; et underkjøkken som har blitt svært populært på restauranter over hele verden de siste årene. Nikkei har sitt opphav i at en stor bølge japanske immigranter bosatte seg i Peru under 1900-tallet. Kokker med japansk opphav bidro til å fusjonere japansk matkultur med den latinske, både når det gjelder tilberedningsteknikker, råvarer og krydder.

Vil du vite mer om Nikkei-mat? Les dette innlegget!

Anmelderne noterte seg også at et måltid på Aymara er perfekt å dele, og her treffer de midt i blink. Sharing er et sentralt begrep i peruansk matkultur, og derfor serverer Aymara små til mellomstore retter som med fordel kan deles mellom alle på bordet. Et måltid på en peruansk restaurant skal være sosialt, lekent og upretensiøst. Ikke minst er peruansk mat stappfull av smak!

 

Les hele anmeldelsen i Dagens Næringsliv her

 

Bestill bord på Aymara

 

Innsiden av Aymara Peru
Velkommen til Aymara – en peruansk restaurant ved Solli plass i Oslo

 

 

Er du på jakt etter en uformell restaurant i Oslo til ditt neste selskap?

På Aymara har vi både et Chambre separee og et Chefs table, der dere kan sitte litt adskilt. Se vår meny her, og les mer om selskap på Aymara her.

Bestill bord for en større gruppe ved å sende oss en epost, så svarer vi deg så raskt vi kan. Om du er keen på å prøve en annerledes tasting meny i Oslo, som både metter og gir mersmak, så er Aymara definitivt stedet for deg!