Forside » Om oss » Anmeldelse i Dagbladet

Anmeldelse i Dagbladet

Publisert: 29. mai 2017

Dagbladet sine anmeldere Robinson og Fredag har vært på besøk hos oss på Aymara, og ga oss toppscore på nesten alle punkter! Les mer om hva anmelderne hadde å si om opplevelsen sin i denne artikkelen. 

 

Anmeldelsen starter med tittelen «Jorda rundt på syre og chili. Kulinarisk matreise fra Andesfjellene til Finnmarksvidda – til charterpris». En fin tittel, som oppsummerer et besøk på Aymara ganske godt; peruanske smaker og tradisjoner, i kombinasjon med de beste norske råvarene. Og det uten å måtte grave altfor store hull i lommeboken!

 

Norske råvarer med peruanske smaker

 

På Aymara ønsker vi å legge opp til et sosialt måltid, hvor flere små og mellomstore retter kan deles mellom alle på bordet. Robinson og Fredag valgte å gå for fire retter hver, og startet naturlig nok med ceviche og tiradito. Tiradito er en peruansk vri på sashimi; ofte sjømat i tynne skiver med syrefrisk marinade og asiatiske smaker. Det peruanske kjøkkenet har mye influenser fra Japan, så det er ikke uvanlig å finne asiatiske innslag på menyen når du går på peruansk restaurant.

Anmelderne løftet frem tiraditoen med kingfish, appelsin-dressing, syltet tindved og fersk chili som en favoritt – men også cevichen på isgaltfilet fikk skryt for sin fine balanse av syre og koriander.

 

Aymara anmeldelse Dagbladet
Hos oss får du alltid gode anbefalinger langs veien! Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet

 

Matreisen fortsatte så med fritert blekksprut med japansk majones, thailandsk chilisaus, sprøstekt løk og koriander og trøffelbakte vinter-poteter som mellomretter. Her var det blekkspruten som fikk den rauseste tilbakemeldingen; selv om blekksprut ifølge anmelderne kan være et sjansespill, mente de at de trakk et vinnerlodd med denne retten.

Til varmrett valgte Robinson og Fredag å gå for svineribbe og reinsdyr, som begge hadde fått seg en julete vri for sesongen. Nok en vinner, ifølge anmelderne, som gir pluss for mørt kjøtt og gode smaker blandt annet.

På servitørens anbefaling ble det bestilt ricottakrem med vanilje og solbær-sorbet til dessert. Denne fikk kommentaren «absolutt nam». At måltidet ikke kostet mer enn 600,- for de fire rettene trekker nok opp karakteren ytterligere – noe som selvsagt gleder våre peruanske hjerter!

 

Klikk her for å lese hele Dagbladet sin anmeldelsen av Aymara

 

Vil du også bli med på en matreise gjennom det latinamerikanske kjøkkenet? Reserver et bord til deg og dine, og gled deg til et sosialt og smaksrikt måltid!

 

Bestill bord

 

Peruansk mat fra Aymara Peru
Tiradito med rocoto leche de tigre og mango – NAM!